Granola

Gör din egen granola, det är nyttigt enkelt och gott och du kan göra den precis med de ingredienserna som du gillar. Receptet går att variera till oändlighet!

Tips! Ha inte bråttom när du gör granolan och använd dig av fina råvaror, helst ekologiska. Jag lovar att du kommer att smaka skillnaden!

Receptet ger ca. 750 g granola

130 g    havregryn

130 g    rågflingor

80 g      pumpafrön

80 g      solrosfrön

80 g      linfrön

40 g      riven kokos eller kokosflingor

100 g    mandlar

25 g      muscovado socker

————

50 g      honung

100 g   vatten

45 g      matolja eller annan olja med neutral smal

————

100 g   torkade frukter/bär

  1. Värm ugnen till 140 grader.
  2. Blanda alla ingredienser förutom vatten, honung, olja och torkade frukter/bär.
  3. Koka upp vattnet. Ta bort kastrullen från plattan och häll i honung. Rör runt tills honungen har smält. Tillsätt oljan.
  4. Häll över vattenblandningen över granolan och rör runt försiktigt.
  5. Häll granolan på en plåt med bakplåtspapper och fördela den jämt över hela plåten.
  6. Rosta i ugnen 20 minuter i taget och rör om så att granolan inte klumpar sig. Rosta i ca. 40-60 minuter beroende på hur välrostad du vill ha din granola.
  7. Låt müslin svalna och tillsätt torkade frukter.
  8. Förvara granolan i en burk, gärna mörkt och svalt.

Hoppas att dina frukoststunder bli ännu mer underbar med denna granola!

Leave a Reply