Vegansk sommartårta

En gräddtårta med färska bär som är glutenfri, vegansk och smarrig! Fyll och dekorera tårtan med dina favoritbär och ljuvlig, fluffig havregrädde. En tårta för alla tillfällen: morsdag, studenten eller midsommar!

Ca 10 bitar

Tårtbotten

55 g               maizena

55 g               riven kokos

50 g               mandelmjöl

50 g               bovetemjöl

180 g             strösocker

15 g               bakpulver

10 g               vaniljsocker

60 g               matolja (olja som är neutral i smaken)

250 ml          Aito Oat drink barista (eller Aito Oat drink Organic om man den inte måste vara glutenfri)

glutenfritt ströbröd till att bröa tårtformen och mjölkproteinfritt matfett till smöra tårtformen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bröa och smöra en tårtform (ca 20-25 cm i diameter, ju mindre form desto högre tårta och tvärtom). 
  3. Blanda maizena, riven kokos, mandelmjöl, bovetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker. 
  4. Tillsätt matolja och Aito Oat drink barista och vispa i ca 2 minuter med en elvisp.
  5. Häll ner smeten i tårtformen och baka av (grädda) i mitten av ugnen 175 grader i ca 20-30 minuter eller tills tårtbottnet är färdiggräddad och har fått en fin ljusbrun färg. 
  6. Låt svalna.

Fyllning

125-150 g     valfri frukt/bär eller sylt

100 g             Aito Oat for whipping

  1. Dela tårtan i 3 jämnstora bitar och fyll med valfri frukt/bär eller sylt och vispad Aito Oat for whipping.

Dekoreringh

150 g             Aito Oat for whipping

125 g             valfri frukt/bär

½ kruka         färsk mynta

  1. Täck tårtan med vispad Aito Oat for whipping och dekorera med färska bär och mynta.

Tårtbottnet går bra att frysa i upp till en vecka.

Recept och bild är framtaget i stolt samarbete med Aito.

Leave a Reply