Zucchinipasta

Den här krämiga pastan med zucchini och citron slänger man snabbt ihop. Toppa med parmesan och färsk timjan och middagen är serverad!

4 portioner

250 g             pasta

500 g             zucchini

2 st                vitlöksklyftor

2 st                schalottenlök

1 st                citron, både saften och zesten (rivet skal)

1 msk            soja

250 ml          Aito Oat Cuisine

1 msk            soja

1 nypa           salt

1 nypa           vitpeppar

½ kruka         färsk timjan

parmesan och svartpeppar till servering

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Skölj zucchinin och hyvla den till tunna strimlor på längden med en osthyvel/mandolin/kniv. Zucchinin kan delas i två delar så att strimlorna blir något kortare. 
  3. Skala och hacka lök och skala och pressa vitlök.
  4. Vänd vitlök och lök i olivolja i stekpannan och tillsätt zucchinin och stek i någon minut så att zucchinin blir mjuk och lite glansig på ytan. 
  5. Rör i citronsaft, citronzest och soja.
  6. Tillsätt Aito Oat Cuisine.
  7. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  8. Låt det sjuda i någon minut. 
  9. Häll av pastavattnet när pastan är färdigkokt, häll över pastan i en serveringsskål.
  10. Häll sedan såsen över pastan och blanda.
  11. Riv mycket parmesan/veganost över pastan och toppa med timjan.

Leave a Reply